Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Friss animáció a magyar szállodák forgalmáról!

2020 őszétől ismét nehéz helyzetet teremtett a szálláshelyeknek a járványhelyzet fokozódása és a külföldiekre vonatkozó beutazási korlátozás.

A szektor legjelentősebb egységei a szállodák, amelyek tavaly a kereskedelmi és magán (más néven üzleti célú egyéb) szálláshelyek vendégforgalmából több mint 60%-ban részesedtek, a külföldi vendégek esetében a 70%-hoz közelített a részesedésük.

A turizmus teljesítményét a szezonális jellegzetességek miatt az előző évihez szokás viszonyítani, hiszen szeptemberben mindig kevesebben kelnek útra, mint az utolsó nyári hónapban, augusztusban.

A szállodák vendégforgalma idén szeptemberben alig több mint harmada volt a tavalyinak, a külföldi látogatók esetében pedig alig tizede. Utóbbi összefüggésben áll a repülőjáratok drasztikusan visszaeső forgalmával, az erről készített animációnkat itt találja. A tavalyinál 200-zal kevesebb szálloda működött a hónapban.

 0
Tovább

Honnan jön a magyar bor?

Ezúttal arra kerestük a választ, hogy hol és mennyi szőlő termett hazánkban, és abból milyen borok készültek. 

Magyarország 22 borvidékén 2019-ben közel 60 ezer hektáron volt termő szőlőterület, melyek héttizedét fehér-, háromtizedét kékszőlő adta.

Mindkettő kiterjedése a Kunsági Borvidéken volt a legnagyobb, a fehér szőlőfajták területében a Tokaji és a Mátrai, a kék szőlőfajtákban az Egri, a Villányi és a Szekszárdi Borvidék állt utána a sorrendben.

Összesen 2,7 millió hektoliter bor készült borvidékeinken, több mint fele a Kunsági Borvidéken. Mennyiségben a Mátrai, az Egri és a Tokaji követte.

Az adatok forrása: bor.hu

 0
Tovább

Räikkönen rekordot állít, de kik voltak előtte a csúcstartók az F1-ben? 

A hétvégén Kimi Räikkönen utoléri Rubens Barrichellót a Forma-1-es nagydíjrészvételek örökranglistáján, ennek apropóján animáción szemléltetjük, hogy a sportág történetében mikor és kik voltak az aktuális csúcstartók. 

A sporttörténeti eseményről további részleteket a GPhírek.hu-n lehet olvasni!

 0
Tovább
12
»

Kövess a Facebookon is!

Adatmozi

blogavatar

Érdekes adatok látványosan ábrázolva.